Kunstbeurs Lineart stopt

03/11/11 om 11:25 - Bijgewerkt om 11:25

Bron: Trends

De Gentse kunstbeurs Lineart sterft een stille dood. Achter de coulissen van de Internationale Jaarbeurs Vlaanderen (IJV) ontstond daarover een consensus. Door gebrek aan goed management en visie lokte Lineart steeds minder bezoekers en minder exposanten.

Kunstbeurs Lineart stopt

© belga

De voorzitter van IJV, Ronald Everaert, heeft plannen om Lineart te vervangen door een nieuwe kunstbeurs onder de noemer BArt Fair (Belgium Art Fair). Deze week worden de plannen ontvouwd. "We staan dicht bij een akkoord met de bedenkers van de nieuwe beurs", zegt Ronald Everaert.

BArt Fair, moet een moderne kunstbeurs met het beste werk van eigen bodem worden. Dat concept werd bedacht door het Gentse paar Staf Helbig en Gerda Vander Kerken (Galerij Zwart Huis) en Luc en Mieke Glorieux van de internationale beurs Busworld. Glorieux wil de beurs laten plaatsvinden in Kortrijk Xpo, maar er ook Gent en zelfs Rijsel bij betrekken.

Als BArt Fair er effectief komt, moet IJV de knoop doorhakken of de nieuwe kunstbeurs plaatsvindt in Kortrijk of Gent. Gezien IJV ook aandeelhouder is van Flanders Expo, is de kans groot dat Gent met de buit gaat lopen.

De geplande Lineart-beurs voor dit jaar vindt wel nog plaats in Flanders Expo in Gent, van vrijdag 2 tot en met dinsdag 6 december 2011. Meer info op www.lineart.be
KC

Lees meer over:

Onze partners