KPN schrapt duizenden banen

21/04/11 om 11:04 - Bijgewerkt om 11:04

Bron: Trends

Telecombedrijf KPN zet in Nederland duizenden banen op de tocht. De werknemers in ons land zouden buiten schot blijven. Dat maakte de onderneming donderdag bekend.

KPN schrapt duizenden banen

© belga

In totaal worden 4.000 tot 5.000 arbeidsplaatsen - of 20 tot 25 procent van het personeel - geschrapt. KPN wil de kosten verlagen door te snoeien in het personeelsbestand.

De sanering zal volgens woordvoerder Bart Vandesompele van KPN Group Belgium geen impact hebben op de Belgische operaties: "België heeft het, net als Duitsland, zeer goed gedaan. Zonder de sterke daling van de terminatietarieven zouden de opbrengsten uit mobiele diensten op jaarbasis zelfs gestegen zijn met 8,1 procent".

Behalve een ontslagronde kondigt het telecombedrijf donderdag ook een winstwaarschuwing aan. KPN verwacht lager winstcijfers door tegenvallende ontwikkelingen op de Nederlandse markt voor mobiele telefonie KPN mikt nu op een bedrijfsresultaat (ebitda) van meer dan 5,3 miljard euro in 2011. Eerder ging KPN nog uit van groei ten opzichte van 2010, toen het resultaat uitkwam op 5,5 miljard euro.

Ook de omzet in Nederland valt lager uit dan verwacht. Om die negatieve trend om te buigen wil het bedrijf nieuwe abonnementsvormen introduceren, met mobiele internetdiensten als uitgangspunt. Die moeten de daling van het normale bel- en sms-verkeer opvangen.


Lees meer over:

Onze partners