KPMG voor de strafrechter voor aanprijzen belastingparadijs België

23/05/13 om 08:11 - Bijgewerkt om 08:11

Bron: Trends

Wie België aanprijst als een belastingparadijs, riskeert dat hij voor de strafrechter moet verschijnen. Dat ondervindt topkantoor KPMG.

KPMG voor de strafrechter voor aanprijzen belastingparadijs België

België aanprijzen als belastingparadijs kan zware gevolgen hebben. Vandaag/donderdag moet het topkantoor KPMG Belastingconsulenten om die reden verschijnen voor de strafrechter. Dat schrijft De Tijd.

In Antwerpen start een hoogst uitzonderlijk proces voor de correctionele rechtbank. Het topkantoor KPMG Belastingconsulenten wordt samen met twee medewerkers en een notaris vervolgd omdat ze Duitse ondernemers zouden hebben geholpen via een constructie in ons land miljoenen euro's meer te verdienen aan een deal in Duitsland.

Internetbedrijf

Het gaat om de verkoop van een Duits internetbedrijf aan de Britse telecomgigant Cable & Wireless. De verkoop had niets te maken met ons land. Toch zijn in sneltempo Belgische bedrijven opgericht en betrokken bij de verkoop, om in Duitsland minder belastingen te betalen.

De Duitse fiscus is al vergoed, maar de Belgische adviseurs riskeren nu vijf jaar cel en KPMG een fikse boete die kan oplopen van honderdduizenden tot miljoenen euro's. (Belga/EE)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

TrendsInformation Services

Permanent verbonden

Permanent verbonden

Nauwelijks 20 jaar geleden verschenen de eerste pc's met internetverbinding. Vandaag ...

Onze partners