Koopjeswet op losse schroeven

22/06/12 om 06:17 - Bijgewerkt om 06:17

Bron: Trends

Een rechter in Dendermonde heeft beslist dat de sperperiode voor de solden in strijd is met de Europese regelgeving. Een belangrijk precedent, want elke handelaar kan de sperperiode nu aanvechten.

"De rechter in Dendermonde volgde de redenering van het Europese Hof van Justitie, dat de sperperiode in strijd is met de Europese regelgeving, onder meer omdat ze de consument het recht op informatie ontneemt", aldus de advocaat van ZEB. Dat is de kledingketen die twee jaar geleden als eerste besliste om de sperperiode te doorbreken.

ZEB reageert verheugd. "ZEB heeft het steeds oneerlijk gevonden dat tijdens de sperperiode de consument het recht ontnomen werd om openlijk van kortingen te kunnen genieten", stelt de keten.

Belangrijk precedent

Dit belangrijke precedent zet de koopjeswet op losse schroeven, schrijft Het Laatste Nieuws. Iedere handelaar kan de koopjeswet nu immers aanvechten met deze uitspraak als voorbeeld. "Wij verwachten dan ook dat de regering straks zal beslissen om de sperperiode aan te passen of af te schaffen", aldus ZEB-oprichter Luc Van Mol.

ZEB voegt nog toe dat ze al gestart is met de zomersolden, die officieel pas op 30 juni beginnen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners