Kinepolis wil Utopolis-bioscopen verkopen aan UGC

13/09/16 om 09:45 - Bijgewerkt om 09:45

Bron: Trends

Bioscoopuitbater Kinepolis heeft dinsdag voorbeurs bevestigd dat het exclusieve onderhandelingen is opgestart met de Franse concurrent UGC over de verkoop van de vier bioscopen van Utopolis in Lommel, Turnhout, Aarschot en Mechelen. De notering van het aandeel is intussen opgeschort, meldt beurswaakhond FSMA.

Kinepolis wil Utopolis-bioscopen verkopen aan UGC

© /

"Op dit ogenblik is het te vroeg om een uitspraak te doen over het prijsniveau. De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA)", luidt het. Er zou volgens De Tijd een bedrag van 40 miljoen euro gepaard gaan met de deal.

4 bioscopen in de etalage

De zakenkrant meldde dinsdag dat UGC op het punt staat de vier bioscopen over te nemen van Kinepolis. Vorig jaar kocht Kinepolis de Luxemburgse sectorgenoot Utopolis, met naast vier Belgische cinema's ook vestigingen in Luxemburg (3), Nederland (5) en Frankrijk (1). Maar de Belgische mededingingsautoriteit weigerde de deal omdat die de nu al dominante positie van Kinepolis nog zou versterken. Kinepolis mocht de overname toch realiseren als het twee van de vier complexen (Mechelen en Aarschot) verkocht. Maar Kinepolis wil dus de vier bioscopen van de hand doen.

Volgens de zakenkrant lag UGC voor de vier zalen in concurrentie met landgenoot Pathé en Euroscoop en Imagix uit België. Als de deal plaatsvindt, krijgt de Franse groep er in een klap 30 zalen, ruim 5.500 zitjes en 1,2 miljoen bezoekers bij. UGC heeft momenteel twee bioscopen in Brussel en één in Antwerpen. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners