KBC verkoopt privatebankingdochter KBL

10/10/11 om 09:11 - Bijgewerkt om 09:11

Bron: Trends

KBC Groep verkoopt zijn privatebankingdivisie KBL epb voor 1,050 miljard euro aan Precision Capital.

KBC verkoopt privatebankingdochter KBL

© Belga

KBC Groep verkoopt zijn privatebankingdivisie KBL epb voor 1,050 miljard euro aan Precision Capital.

Precision Capital is een Luxemburgse entiteit die de zakelijke belangen behartigt van een investeerder uit Qatar.

Door de deal maakt KBC 0,7 miljard euro kapitaal vrij, wat tot een verhoging leidt van het kernkapitaalratio (tier-1-ratio) met 0,6 procent. De transactie zal een negatieve impact hebben van ongeveer 0,4 miljard euro op de derdekwartaalresultaten van KBC.

KBC groep wilde zijn privatebankingdochter eerder al verkopen aan de Indiase Hinduja-groep voor 1,35 miljard euro, maar die deal ging uiteindelijk niet door omdat de Luxemburgse regulator CSSF het licht niet op groen wilde zetten.

KBL epb telt 2.553 medewerkers en is actief in negen Europese landen. Het merk, de directie en de activiteiten blijven integraal behouden en het hoofdkantoor van KBL epb blijft in Luxemburg. Vooraleer de transactie officieel bezegeld kan worden, moeten de toezichthouders eerst het licht op groen zetten. Verwacht wordt dat dat in het eerste kwartaal van 2012 gebeurt..

CEO Jan Vanhevel toont zich verheugd dat KBC de overeenkomst kan aankondigen, gezien de huidige marktomstandigheden. Vanhevel rekent erop dat KBL epb Precision Capital "ruime groeimogelijkheden zal bieden, de toekomst van het personeel zal veiligstellen en de uitstekende dienstverlening aan klanten zal voortzetten". (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners