KBC stuurt strategisch plan bij

13/07/11 om 10:42 - Bijgewerkt om 10:42

Bron: Trends

Bank-verzekeraar KBC bergt de geplande beursintroducties van CSOB Bank en K&H Bank op. KBC wil in de plaats daarvan de Poolse bank- en verzekeringsdochters Kredyt Bank en Warta verkopen.

KBC stuurt strategisch plan bij

KBC heeft een formele aanvraag ingediend bij de Europese Commissie om het strategisch plan van twee jaar geleden aan te passen.

De Europese Commissie keurde het strategisch plan goed in november 2009. KBC zou daarbij een aantal herstructureringsmaatregelen doorvoeren in ruil voor de staatssteun die het tijdens de financiële crisis ontving.

KBC wil nu de geplande beursintroducties van minderheidsparticipaties in CSOB Bank in Tsjechië en K&H Bank in Hongarije schrappen.

In de plaats daarvan gaat KBC de Poolse bank- en verzekeringsdochters Kredyt Bank en Warta verkopen. Ook de ABS (asset backed securities) of CDO (collateralized debt obligations) worden verkocht of afgebouwd.

Volgens KBC zijn de maatregelen uit het oorspronkelijke plan minder effectief geworden door wijzigingen in de regelgeving, zoals de Basel III-richtlijnen.

Het zou voor de bankgroep bovendien moeilijk zijn om in de huidige omstandigheden een beursintroductie te lanceren van de Poolse dochter K&H. "We mogen onze ogen niet sluiten voor de recente consolidatiegolf in de Poolse financiële markt", aldus Jan Vanhevel, CEO van KBC Groep, in een persbericht.

De beslissing van de Europese Commissie over het hernieuwde plan wordt de komende weken verwacht.

De beleggers reageren aanvankelijk positief op de aankondiging van de bank-verzekeraar. Op Euronext Brussel steeg het KBC-aandeel omstreeks 11 uur met 3,45 procent tot 25,35 euro. Rond 15u40 is die winst evenwel volledig verdampt.

Hier vindt u het volledige persbericht van KBC (pdf)

Lees meer over:

Onze partners