KBC krijgt klappen op de beurs

© belga

De beurzen in Europa kleuren donderdag opnieuw rood, maar bank-verzekeraar KBC verliest van alle financials het meest.

Terwijl de bankaandelen donderdag het meest lijden onder de aanhoudende rusteloosheid rond de schuldencrisis, zakt KBC het diepst weg. Donderdagmiddag keldert het aandeel op Euronext Brussel met ruim 11 procent, maar tegen de slotbel wordt het verlies alsnog beperkt met 8,19 procent tot 11,71 euro. De andere financials op de Bel20 Dexia (-3,61 procent) en Ageas (-0,78 procent) torsen minder zware verliezen.

De financiële aandelen worden gewoontegrouw gedumpt door beleggers omdat ze veel overheidspapier in portefeuille hebben, maar KBC maakte donderdag ook het voorwerp uit van een analistenrapport van Rabobank. De analisten verwachten dat KBC voor Ierland tegen eind 2012 nog eens bijkomend 800 miljoen euro provisies zal moeten aanleggen en verlaagt zijn koersdoel van 32 tot 25 euro, meldt De Tijd.Sinds begin dit jaar zag KBC al 54 procent van de waarde van zijn aandeel verloren gaan op de beurs.

Overigens moesten donderdag ongeveer alle Bel20-aandelen terrein prijsgeven. Chemiegroep Solvay sloot 0,47 procent lager af op 66,06 euro, telecomoperator Belgacom ging 1,17 procent lager tot 22,83 euro en concurrent Mobistar daalde met 0,33 procent tot 40,41 euro. Op de brede markt slaagde beeldvormingsgroep Agfa- Gevaert niet in een herstel na de forse terugval van woensdag. Het Agfa-aandeel verloor 0,78 procent tot 1,27 euro. Biotechgroep Ablynx daalde met 0,88 procent tot 2,25 euro, en maakte daarbij bekend niet te begrijpen waarom de beleggers het aandeel de jongste tijd zo zwaar hebben afgestraft. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content