'KBC hertekent exitplan financiële crisis'

01/06/11 om 12:13 - Bijgewerkt om 12:13

Bron: Trends

De directie van bank-verzekeraar KBC bevestigt woensdag dat ze "proactief bekijkt wat de toegevoegde waarde zou kunnen zijn van bepaalde wijzigingen aan haar strategisch plan" van november 2009.

'KBC hertekent exitplan financiële crisis'

© Belga

KBC reageert daarmee op een bericht in De Tijd over een hertekening van het plan. De bank-verzekeraar benadrukt in een persbericht dat eventuele wijzigingen niets veranderen aan wat met de Europese Commissie is afgesproken over de afbouw van de balans en van het risicoprofiel van de groep. KBC zal ook de terugbetaling van de staatssteun blijven verzekeren.

KBC "kan en wil op dit ogenblik niet vooruitlopen op een eventueel resultaat, als dat er al zal zijn, noch een indicatie geven over de timing waarbinnen dergelijke oefening kan of zal afgerond worden", luidt het in het persbericht.

De Tijd meldt woensdag dat KBC werkt aan een kapitaalverhoging van ongeveer 2 miljard euro, de verkoop van de Poolse dochters Kredyt Bank en Warta in plaats van een beursgang van het Tsjechische CSOB, en de terugbetaling van 3,5 miljard euro federale staatssteun rond de jaarwisseling.

Het KBC-aandeel op Euronext Brussel noteert woensdag tegen de slotbel 5,6 procent lager tot 27,7 euro.

Lees meer over:

Onze partners