KBC Arkiv investeert in Concrete Systems

25/02/10 om 13:54 - Bijgewerkt om 13:54

Bron: Trends

KBC Arkiv, de gezamenlijke dochter van KBC Private Equity en ARKimedes, investeert in het West-Vlaamse bedrijf Concrete Systems. Dat is actief in de productie, verkoop en verhuur van bekistingssystemen voor betonwerken.

De investering, waarvan geen financiële details werden bekendgemaakt, is onderdeel van een versteviging van de kapitaalstructuur van Concrete Systems.

Naast eigenaar Francky Callens en KBC Arkiv treedt ook Steven Soetaert toe tot het aandeelhouderschap. Steven Soetaert werkte voorheen in de financiële sector en bouwde de afgelopen jaren ook ervaring op in projectontwikkeling. Hij zal zich bij Concrete Systems focussen op de financiële en commerciële ondersteuning.

Concrete Systems was oorspronkelijk een verkoper van bekistingsmateriaal van een andere fabrikant, maar startte in 2006 met de ontwikkeling en de productie van eigen systemen onder de merknaam Conalu. De klanten komen in hoofdzaak uit West- en Oost-Vlaanderen, maar het bedrijf levert ook bekistingen in Antwerpen, Brussel, Luik, Charleroi, Nederland en Noord-Frankrijk. Enkele belangrijke referentieprojecten zijn het Schierveldestadion en het Accent Business Park in Roeselare, de uitbreiding van Kortrijk Xpo en het nieuwe rusthuis AZ in Brugge.

Met de verse middelen wil Concrete Systems investeren in extra productiecapaciteit en nieuwe machines. De jongste jaarrekening van Concrete Systems vertoont volgens Graydon een brutomarge van ruim 680.000 euro, met zeven werknemers.
KBC Arkiv is een erkend risicofonds onder de Arkimedes-regeling. Vandaag hebben elf Belgische durfkapitaalfondsen de toelating van de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) om het Arkimedes geld te investeren in de Vlaamse economie. De Arkivs, vakjargon voor die fondsen, kunnen voor elke euro dat zij in een Vlaams bedrijf investeren, rekenen op 1 euro van Arkimedes.

L.D.

Onze partners