Katoen Natie: 'We willen investering doen, als we van Peeters rechtzekerheid krijgen'

20/09/16 om 13:13 - Bijgewerkt om 13:12

Bron: Trends

De logistieke groep Katoen Natie wil haar activiteiten aan het Antwerpse Delwaidedok uitbreiden. De investering zou 98 miljoen euro kosten en 400 jobs opleveren. Maar volgens CEO Fernand Huts moet minister Kris Peeters dan wel "rechtszekerheid" geven over mogelijkheden voor e-commerce en logistiek. Zo werd dinsdag aangekondigd.

Katoen Natie: 'We willen investering doen, als we van Peeters rechtzekerheid krijgen'

© Belga

Door de verhuis van het bedrijf MSC naar de linkeroever komt aan het Delwaidedok heel wat plaats vrij. Op een persconferentie kondigde Fernand Huts aan kandidaat te zijn om bestaande logistieke activiteit van de groep aan de niet-waterkant met 34 hectare uit te breiden.

Niet met havenarbeiders

Huts stelt wel één belangrijke voorwaarde, dat hij niet met (logistieke) havenarbeiders moet werken. "We hebben daarover zo'n 30 brieven naar minister Peeters geschreven. Zijn partijgenoot Marc Van Peel zei dat havenarbeid enkel laden en lossen van schepen is. Wij willen nu ook zekerheid over of 'soutiens' in enveloppes steken havenarbeid is of niet. Als die zekerheid er niet komt, investeren we niet."

Zoals vroeger wijst de CEO ook naar het door de overheid gecontroleerde bedrijf bpost, waar volgens Huts nog steeds soortgelijk werk gebeurt, zonder havenarbeiders, maar ook in havengebied.

Hij verwijst tevens naar een juridische procedure bij de Raad van State. Meer dan tien bedrijven zouden protest hebben aangetekend tegen het koninklijk besluit dat werd gepubliceerd om, na kritiek van Europa, de wet-Major aan te pakken.

Woensdag zou Kris Peeters met Europees Transportcommissaris Violeta Bulc samenzitten om te praten over de ingebrekestelling aangaande havenarbeid die nog steeds lopende is.

Onze partners