JP Morgan doet beter dan verwacht

© belga

JP Morgan Chase ziet de nettowinst als tweede grootste bank van de VS in het eerste kwartaal met 67 procent stijgen.

De nettowinst steeg in het eerste kwartaal 2011 tot 5,6 miljard dollar tegenover 3,3 miljard dollar in dezelfde periode 2010. Het bedrag van de nettowinst stemt overeen met 1,28 dollar per aandeel. Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met een winst van 1,15 dollar per aandeel. De omzet zakte op jaarbasis met 9 procent tot 25,22 miljard dollar.

De provisies voor kredietverliezen halveerden bijna tot 1,17
miljard dollar. De bank benadrukte de goede resultaten bij “investment banking” en “commercial banking”. De retailtak blijft met een kwartaalverlies van 208 miljoen dollar voor onbepaalde tijd het zwakke broertje van de bank, liet topman Dimon woensdag in een toelichting verstaan. Van Jamie Dimon raakte vorige week bekend dat hij als best betaalde bankier in 2010 23 miljoen dollar heeft verdiend.

Vrijdag 15 april maakt Bank of America, de grootste bank van de VS, haar kwartaalresultaten bekend. Citigroup, de derde grootste, volgt op 18 april. Analisten rekenen voor beide banken op een kwartaalwinst van respectievelijk 2,99 miljard en 2,78 miljard dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content