Jochim Aerts (eigenaar fietsmerken Ridley en Eddy Merckx): 'Door de files staan wij aan de vooravond van een fantastische toekomst'

28/07/17 om 11:00 - Bijgewerkt om 11:29
Uit Trends van 27/07/17

Jochim Aerts richtte het racefietsenbedrijf Ridley op en nam onlangs het merk Eddy Merckx over. Maar hij mikt nog veel hoger en gooit zich op de markt van de e-bikes en de stadsfietsen. Om die groei te financieren volgt mogelijk een beursgang.

Jochim Aerts (45) bouwde het door hem opgerichte Ridley uit tot de grootste Belgische racefietsfabrikant. Na de overname van het merk Eddy Merckx is hij de ongekroonde koning van de nationale fietsbranche. Al zal hij dat merk eerst zijn vroegere luister moeten terugbezorgen. Eddy Merckx Cycles (EMC), het door de wielerkampioen opgerichte fietsbedrijf, werd de voorbije jaren geplaagd door miljoenenverliezen. Een rist CEO's passeerde er de revue, maar ze konden het bloeden niet stelpen. Eddy Merckx had EMC in 2008 verkocht aan Joris Brantegem, die de schoenengroep Brantano groot had gemaakt. Nadien kwam het bedrijf in handen van de holding Diepenstyn van Jan Toye. Die heeft het merk Merckx - niet het bedrijf - aan Aerts verkocht.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Trends-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Trends

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners