Jetairfly werft 60 personen aan om richting Afrika te vliegen

24/12/14 om 10:21 - Bijgewerkt om 10:21

Bron: Trends

Jetairfly is gestart met 60 personeelsleden aan te werven om vanuit Congo Brazzaville vliegen. De luchtvaartmaatschappij gaat vliegen voor de nationale luchtvaartmaatschappij van de Republiek Congo.

Jetairfly werft 60 personen aan om richting Afrika te vliegen

© Belga

Luchtvaartmaatschappij Jetairfly is zestig personeelsleden aan het aanwerven om vanuit Congo Brazzaville te beginnen vliegen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.

"Dit is geen frontale aanval op Brussels Airlines", beklemtoont woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. "Wij gaan enkel vluchten uitvoeren voor een Congolese maatschappij."

In Brazzaville gaat Jetairfly vliegen voor Equatorial Congo Airlines (ECAir), de nationale luchtvaartmaatschappij van de Republiek Congo. ECAir heeft zelf geen licentie om bijvoorbeeld in Europa te vliegen, maar gebruikt voor haar vluchten die van Jetairfly.

Jetairfly heeft al eerder pogingen gedaan om de boeg naar Afrika te wenden: in 2012 probeerde ze zelfs landingsrechten op Kinshasa te verkrijgen, de hoofdstad van dat andere Congo, maar daar greep ze naast. Brussels Airlines hield alle rechten. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners