ING schrapt 1.115 banen in België

© belga

Bij ING België sneuvelen tegen eind 2015 1.115 banen. Dat zijn er 115 meer dan aanvankelijk werd bekendgemaakt.

Een woordvoerster van ING België meldt woensdag aan het persagentschap Belga dat dit cijfer in december al eens vermeld werd in een interview met de krant L’Echo.

Toch blijft de berichtgeving rond het precieze aantal banen dat verloren gaat nogal verward. In het verleden was er namelijk sprake van duizend banen die zouden verdwijnen bij ING. Eind oktober ontkende ING aan Belga dat er daarbovenop nog eens 115 jobs zouden sneuvelen. Vandaag blijkt dat het personeelsbestand toch zal krimpen met 1.115 tegen eind 2015.

Het Nederlandse persagentschap ANP meldde woensdagochtend het verlies van nog eens 115 banen. “Het klopt niet dat er nog eens 115 extra banen worden geschrapt. Vorig jaar zijn wij met de sociale partners tot een akkoord gekomen waarin afgesproken werd dat het aantal FTE (Full Time Equivalent) met 1.115 geleidelijk aan zou dalen tegen eind 2015, voor het merendeel door natuurlijk verloop. En dit aantal is dit jaar verder niet meer verhoogd”, luidt het in een reactie bij ING België. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content