ING betaalt 2 miljard euro staatssteun vervroegd terug

07/03/11 om 09:08 - Bijgewerkt om 09:08

Bron: Trends

De Nederlandse bank-verzekeraar ING gaat een deel van de staatssteun vervroegd terugbetalen. Dat meldt ING in een persbericht.

ING betaalt 2 miljard euro staatssteun vervroegd terug

ING wil op 13 mei voor 2 miljard euro eigen aandelen terugkopen van de Nederlandse Staat. De aflossing gebeurt op voorwaarde dat er geen materiële wijzigingen optreden in de externe marktomstandigheden, aldus ING maandag.

Aan de terugbetaling hangt wel een premie van 50 procent vast die de bank-verzekeraar moet betalen, waardoor het totaalbedrag uiteindelijk overeenstemt met 3 miljard euro.

In december 2009 loste ING de eerste helft van de lening af door het terugkopen van een aandelenpakket van 5 miljard euro, inclusief een premie van 606 miljoen euro.

ING zag zich in oktober 2008 verplicht, als gevolg van de kredietcrisis, 10 miljard euro te lenen van de Nederlandse overheid om het hoofd boven water te houden. De staatssteun bracht ook mee dat de bank- en verzekeringsactiviteiten werden opgesplitst.

"Het sterke herstel in 2010 heeft ons in staat gesteld om het terugkopen van aandelen te versnellen, terwijl we tegelijkertijd een robuuste kapitaalpositie kunnen handhaven," verklaarde bestuursvoorzitter Jan Hommen van ING maandag.

Lees meer over:

Onze partners