Imperial Tobacco sluit fabriek in Menen

18/01/12 om 15:02 - Bijgewerkt om 15:02

Bron: Trends

Het management van Imperial Tobacco heeft vandaag tijdens een personeelsvergadering zijn voornemen bekendgemaakt om zijn fabriek in Menen te sluiten. Dat betekent het verlies van 31 jobs.

Imperial Tobacco sluit fabriek in Menen

© reuters

In Menen wordt roltabak geproduceerd en verpakt. De activiteiten worden verplaatst naar filialen in Nederland en in Duitsland, volgens de directie een noodzakelijke rationalisering om competitief te blijven.

De Britse multinational Imperial Tobacco geeft nu nog werk aan 370 Belgen. Na de sluiting van de site in Menen blijven nog de Rizla-fabriek in Antwerpen en de salesafdeling in Mechelen over.

De sluiting van de fabriek in Menen heeft volgens de directie alles te maken met belangrijke volumedalingen voor roltabak. Sinds 2008 is 60 procent van het productievolume weggevallen.

Het management zegt er alles aan te doen om de sluiting via een constructief sociaal overleg, inclusief herplaatsing, te laten verlopen. Imperial Tobacco is met grote merken zoals Bastos, Gauloises, Drum en Rizla een topper in de sector. Wereldwijd is het de op drie na grootste tabaksfabrikant. (KC)

Lees meer over:

Onze partners