IKEA opent bank in Nederland

31/08/12 om 11:37 - Bijgewerkt om 11:37

Bron: Trends

Ikano Bank Nederland, eigendom van de familie Kamprad, de oprichters van de IKEA-woonwarenhuizen, gaat voor consumenten de financiering verzorgen voor de aankoop van IKEA-artikelen.

IKEA opent bank in Nederland

© belga

Dat heeft IKEA bekendgemaakt. Ikano begint zaterdag met de activiteiten in Nederland. Voor België heeft IKEA geen plannen om een bank op te richten, aldus een woordvoerster.

Internet en kiosken

Ikanobank, opgericht in 1988, is actief in onder meer Zweden, Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland. De bank bezit een Europese banklicentie en heeft erkenning van De Nederlandsche Bank om in Nederland te opereren.

De producten van Ikano worden in Nederland aangeboden via internet en kiosken in IKEA-winkels. In de toekomst wil de bank ook voor andere retailbedrijven financiële diensten ontwikkelen.

Volgens Ikano draait het om gemak, betrouwbaarheid en eerlijkheid. "Wij zullen nooit verbergen dat geld lenen geld kost. En als we bij de beoordeling zien dat de klant zich een krediet niet kan veroorloven, zullen we ook 'nee' verkopen", zegt Asa Färm, manager van Ikano in Nederland. (ANP/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners