IBM gaat 25.000 Amerikanen aanwerven

© reuters

Het Amerikaanse technologieconcern International Business Machines (IBM) wil komende vier jaar in de Verenigde Staten zeker 25.000 nieuwe krachten aannemen. Daarbij is het bedrijf van plan minstens 1 miljard dollar te investeren in de opleiding van Amerikaans personeel.

Dat maakte topvrouw Ginni Rometty bekend in een opiniestuk in de krant USA Today. De opmerkingen komen een dag voor de ontmoeting van aanstaand president Donald Trump met leiders van grote techbedrijven, waaronder ook Apple, Alphabet, Facebook, Microsoft en Tesla.

IBM kreeg eerder veel kritiek omdat het bedrijf Amerikaanse banen zou verplaatsen naar lagelonenlanden als India. Trump zei tijdens zijn verkiezingscampagne herhaaldelijk dat hij zich zou inspannen voor meer werkgelegenheid in de VS.

Volgens Rometty zal IBM volgend jaar al 6.000 mensen in de VS aanwerven.

Ze schreef eerder, kort na Trumps kiesoverwinning, dat ze wilde samenwerken met de nieuwe president “om de doelstellingen te realiseren die je verwoordde en om een nationale agenda te ondersteunen in een tijd van diepgaande verandering”.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content