IATA rekent op 15 miljard dollar winst voor luchtvaartsector

27/12/10 om 16:47 - Bijgewerkt om 16:47

Bron: Trends

De internationale luchtvaartsector gaat in 2010 een nettowinst van 15 miljard dollar (11,4 miljard euro) boeken. Dat voorspelt althans de internationale luchtvaartassociatie IATA, die wereldwijd 230 luchtvaartmaatschappijen vertegenwoordigt.

IATA rekent op 15 miljard dollar winst voor luchtvaartsector

© belga

Majdi Sabri, de regionale voorzitter van IATA voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika, is van oordeel dat de nieuwe prognose te danken is aan de aanzienlijke groei tijdens het derde kwartaal in de Verenigde Staten, Europa en het Midden-Oosten. Volgens Sabri wijst de bijgestelde prognose er ook op dat "de impact van de wereldwijde economische crisis op de luchtvaartsector aan het verdwijnen is".

Eerdere prognoses van eind september hielden nog rekening met een winst van 8,9 miljard dollar (6,8 miljard euro). Dat was trouwens ook al een verdrievoudiging van de prognose van de 2,5 miljard dollar die IATA in juni 2010 vooropstelde. Die stijging komt in de eerste plaats op rekening van de Aziatische luchtvaartmaatschappijen, die de winst zien stijgen van 2,2 naar 5,2 miljard dollar.

Lees meer over:

Onze partners