'Huiszoeking bij Nationale Bank in Fortis-zaak'

04/04/15 om 05:40 - Bijgewerkt om 05:40

Patrick Gaudius, de nieuwe onderzoeksrechter in de strafzaak tegen de ex-toplui van Fortis, heeft een huiszoeking laten uitvoeren in de kantoren van de Nationale Bank van België.

'Huiszoeking bij Nationale Bank in Fortis-zaak'

Advocaat Laurent Arnauts © BELGA

Dat schrijft De Tijd.

Patrick Gaudius zou de communicatie tussen de beurswaakhond CBFA (de huidige FSMA) en bank-verzekeraar Fortis (intussen Ageas) in beslag hebben genomen, meldt De Tijd.

De communicatie dateert van de maanden voor de bank-verzekeraar werd ontmanteld. Het parket van Brussel noch de Nationale Bank bevestigde de huiszoeking. Maar een bron dicht bij het dossier bevestigde aan De Tijd de huiszoeking op de hoofdzetel van de Nationale Bank.

De correspondentie van de beurswaakhond wordt in de archieven van de Nationale Bank ondergebracht. Die heeft geheimhoudingsplicht, wat verklaart waarom er een huiszoeking heeft plaatsgevonden. Laurent Arnauts, de advocaat van gedupeerde Fortis-beleggers, heeft er altijd op aangedrongen om die correspondentie te doorzoeken. Arnauts wil weten of er een verschil is met de inhoud van die correspondentie en de informatie die publiek bekend was.

(Belga/RR)

Onze partners