'Hoger bod op Dexia-dochter DenizBank'

11/04/12 om 12:46 - Bijgewerkt om 12:46

Bron: Trends

Qatar National Bank (QNB) brengt een hoger bod uit op DenizBank, de Turkse dochter van Dexia. Dat meldt het persagentschap Reuters.

'Hoger bod op Dexia-dochter DenizBank'

© reuters

Volgens het persagentschap Reuters, dat zich baseert op vier bronnen dichtbij het dossier, komen de onderhandelingen over een overname weer op gang nadat de gesprekken vorige maand werden stopgezet. Het overnamebod van Qatar National Bank zou Dexia toen ontoereikend hebben gevonden, rekening houdend met de gezonde financiële basis van de dochter en het potentieel binnen de groeimarkten.

Hoger bod

Hoewel Reuters niet vermeldt hoeveel het nieuwe bod bedraagt, werd het eerste bod van QNR geraamd op1,1 tot 1,2 maal de boekwaarde van DenizBank, terwijl Dexia mikte op 1,5 maal de boekwaarde. Dexia zou de Turkse dochter willen verkopen voor 4 miljard dollar (3 miljard euro). "Het nieuwe bod ligt dichter bij het bedrag dat Dexia verwacht", aldus een van de bronnen bij Reuters.

Dankzij de overnamegeruchten kreeg DenizBank overigens een steeds hoger waardering. De marktwaarde van de Dexia-dochter wordt nu geraamd op 5,9 miljard dollar (4,5 miljard euro). Na het bericht op de website van Reuters klom het aandeel van DenizBank meteen ruim 5 procent hoger. In 2006 nam Dexia een belang van 75 procent in DenizBank voor 2,4 miljard dollar (1,8 miljard euro), wat later uitgebreid werd tot boven de 99 procent.

Sberbank

Dexia, dat geradbraakt uit de eurocrisis strompelde, zette zijn Turkse dochter een halfjaar geleden in de etalage. De twee andere overnamekandiaten, HSBC and Sberbank, bleken woensdag uit de race te zijn verdwenen. Tot adjunct-CEO Sergej Gorkov van Sberbank in de namiddag liet weten dat de grootste bank van Rusland nog steeds geïnteresseerd is in DenizBank.(Reuters/BO)

Lees meer over:

Onze partners