Herstructureringsplan AB InBev dinsdag opnieuw op tafel

13/09/10 om 13:42 - Bijgewerkt om 13:42

Bron: Trends

Dinsdag 14 september om 9 uur gaan directie en vakbonden van brouwerij AB InBev Belgium opnieuw om de tafel zitten om het herstructureringsplan te bespreken .

Herstructureringsplan AB InBev dinsdag opnieuw op tafel

© belga

De directie verwacht dinsdagmorgen ruim 100 vakbondsafgevaardigden uit alle Belgische geledingen in de Brabanthal in Haasrode.

In januari 2010 kondigde de Belgische directie al een herstructureringsplan aan, waarbij in ons land netto 263 banen zouden sneuvelen. In totaal zouden er in West-Europa bij de Belgisch-Braziliaanse brouwer 800 banen worden geschrapt. Het Belgische plan werd na een twee weken durende blokkade van de brouwerijen van Leuven, Jupille en Hoegaarden ingetrokken.

Sindsdien vergaderden directie en vakbonden enkele keren zonder resultaat. AB InBev-topman Eric Lauwers benadrukte begin september nogmaals dat besparingen noodzakelijk zijn. Die nood aan besparingen zou een gevolg zijn van de verminderde verkoop aan de horecasector en de toenemende populariteit van andere biersoorten, wat "investeringen in marketing en innovatie noodzakelijk" maakt.

De vakbonden hebben zich bereid verklaard te onderhandelen, maar blijven zich verzetten tegen een ontslagronde.

Lees meer over:

Onze partners