Handel in Dexia-aandeel ligt stil tot maandagmorgen

06/10/11 om 16:40 - Bijgewerkt om 16:40

Bron: Trends

De handel in het aandeel van de Frans-Belgische bank Dexia blijft opgeschort tot maandagmorgen. Dat meldt Dexia donderdagavond in een persbericht.

Handel in Dexia-aandeel ligt stil tot maandagmorgen

© Belga

Het aandeel van de Frans-Belgische bank Dexia werd donderdagmiddag om 15.59 uur opgeschort op vraag van de Belgische beursregulator. Dat meldt Euronext.

Het aandeel staat zowel genoteerd op Brussel als in Parijs. Op het moment dat de handel in het aandeel werd stilgelegd was de koers op Euronext Brussel al ruim 17 procent gezakt tot 0,85 euro. Dat gebeurde na mediaberichten dat de Belgische staat de Belgische bankpoot zou nationaliseren.

Eerder in de namiddag verspreidde Dexia, ook op vraag van de beursregulator FSMA, een persbericht dat het niet op de hoogte is van een mogelijke nationalisering.

"Dexia groep werd niet in kennis gesteld van een beslissing of van een ontwerp van beslissing over de scenario's omtrent de evolutie van de groep", luidde het.

Dexia bevestigde ook dat er op zaterdag 8 oktober een raad van bestuur bijeenkomt, die diverse opties in verband met de toekomst van de groep zal bestuderen. (BO)

Lees meer over:

Onze partners