Halfjaarresultaten Carrefour lijden onder herstructurering België

31/08/10 om 10:45 - Bijgewerkt om 10:45

Bron: Trends

De nettowinst van de Franse supermarktketen Carrefour tijdens het eerste halfjaar 2010 ligt ver onder de analistenverwachtingen. Het tegenvallende resultaat valt onder meer te verklaren door de herstructureringsronde in de Belgische vestigingen.

Halfjaarresultaten Carrefour lijden onder herstructurering België

© belga

Carrefour heeft tijdens de eerste zes maanden van 2010 een nettowinst gerealiseerd van 82 miljoen euro, tegenover een verlies van 58 miljoen in dezelfde periode 2009.

Analisten hielden rekening met een nettowinst van 292 miljoen euro. In de halfjaarresultaten zijn voor 384 miljoen euro aan eenmalige kosten opgenomen.

De herstructureringskosten in ons land, waarbij zestien Carrefour-winkels de deuren hebben gesloten, had een negatieve impact van ongeveer 40 miljoen euro. Daarbij waren er nog aanzienlijke afschrijvingen in Brazilië.

De omzet van Carrefour steeg in het eerste halfjaar met 6 procent tot 43,7 miljard euro. De retailketen houdt vast aan de doelstelling voor het volledige boekjaar, en rekent daarvoor op een kostenbesparingsplan van 236 miljoen euro en goedkopere inkoopprogramma's.

Lees meer over:

Onze partners