Groupon stelt beursgang uit

07/09/11 om 09:58 - Bijgewerkt om 09:58

Bron: Trends

Groupon, de Amerikaanse online aanbieder van kortingsbonnen die ook in ons land actief is, bergt zijn plannen voor een beursgang voorlopig op.

Groupon stelt beursgang uit

© Reuters

Groupon was van plan om eerstdaags zijn aandelen op de beurs te laten noteren en zou normaal gezien deze maand nog de intekenprijs daarvoor bekendmaken. Daarna was een 'roadshow' gepland tijdens dewelke Groupon institutionele beleggers warm wilde maken voor de IPO (initial public offering of beursintroductie).

20 miljard
Geschat werd dat die intekenprijs het bedrijf op zo'n 20 miljard dollar (14,2 miljard euro) zou waarderen. De extreme volatiliteit op de aandelenbeurzen heeft er echter toe geleid dat Groupon de beursgang voor onbepaalde tijd uitstelt. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van een goede bron, zonder evenwel bevestiging te hebben gekregen van Groupon zelf.

Groupon baat een website uit die dagelijks kortingsbonnen
verspreidt bij het grote publiek. Als voldoende mensen op de aanbieding ingaan, krijgen ze een aanzienlijke korting op de aankoop van het voorgestelde product of dienst.

LinkedIn

Groupon wilde graag zo snel mogelijk naar de beurs omdat eerder dit jaar een aantal andere online bedrijven waaronder LinkedIn met veel succes hetzelfde deden. Maar de afgelopen weken hebben een aantal internetbedrijven hun beursplannen in de koelkast gestopt omdat de toestand op de aandelenmarkten bijzonder grimmig is. Verwacht wordt dat ook de aanbieder van internetspelletjes Zynga voorlopig zal afzien van een beursgang.

Memo
Groupon heeft nog andere katten te geselen, aldus The Wall
Street Journal. De Amerikaanse beurswaakhond SEC (Securities and Exchange Commission) vraagt tekst en uitleg bij een uitgelekte memo van topman Andrew Mason aan zijn personeel. In die memo geeft Mason inzage in de financiële toestand van het bedrijf. Volgens de SEC-regels is dat verboden in de aanloop naar een beursgang. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners