Groep Van Marcke doekt Mewaf op

13/06/12 om 16:54 - Bijgewerkt om 16:54

Bron: Trends

De Groep Van Marcke heeft de sluiting aangekondigd van een van zijn bedrijven: het Kortrijkse Mewaf. Mewaf International is een naam als een klok in het milieu en staat bekend als vooraanstaand fabrikant van kantoormateriaal en kantoorconcepten.

De aankondiging van collectieve sluiting werd - overeenkomstig de voorschriften van de Wet Renault - gedaan door Caroline Van Marcke namens de raad van bestuur van Groep Van Marcke. "Nu loopt de overlegprocedure met de sociale partners," zegt woordvoerster Pringiers.

Als het van de directie afhangt, gaat de zaak per 19 juli definitief dicht. 22 bedienden, 61 arbeiders en nog eens 22 mensen (17 in België, 5 in Frankrijk) uit het salesteam worden bedankt voor bewezen diensten.

De eigenaars van Mewaf verwijzen naar de slinkende verkoopvolumes om de sluiting te verantwoorden. Mewaf International, een van de ruim 50 bedrijven binnen de Groep Van Marcke, heeft één fabriek in België (Kortrijk) en verkoopfilialen in België en in Frankrijk. Het bedrijf tekent volgens de laatste jaarcijfers voor een omzet van net geen 12 miljoen euro. (KC)

Lees meer over:

Onze partners