GM stelt Opel en Vauxhall gerust

17/08/10 om 11:10 - Bijgewerkt om 11:10

Bron: Trends

De Amerikaanse autobouwer General Motors (GM) heeft zich bereid verklaard het personeel van de Europese dochters Opel en Vauxhall tot 1,1 miljard euro te betalen als het bedrijf er niet in slaagt de beloofde investeringstoezeggingen na te komen.

GM stelt Opel en Vauxhall gerust

© belga

GM beloofde in februari binnen de vijf jaar 11 miljard euro te investeren in de vernieuwing van de modellijn van Opel. Als het concern die belofte niet houdt, zou GM van 2011 tot 2014 jaarlijks 265 miljoen euro aan het personeel moeten uitkeren, luidt het in de Wall Street Journal. Uit documenten die de Amerikaanse krant kon inkijken, blijkt dat het moederbedrijf GM verwacht tegen eind september een akkoord te kunnen sluiten met de vakbonden over de toekomst van Opel.

GM, dat zint op een nieuwe beursgang, dient daarvoor eerst orde op zaken te stellen wat de verlieslatende Europese activiteiten betreft. Een jaar na het heikele gerechtelijk akkoord boekt de autobouwer uit Detroit opnieuw miljardenwinsten, terwijl dochters Opel en Vauxhall het eerste halfjaar slechts teleurstellende resulaten konden voorleggen. Verwacht wordt dat de top van GM, die tot 16 miljard dollar zou willen ophalen, dinsdag meer details vrijgeeft over de aangekondigde beursgang.

Lees meer over:

Onze partners