Gimv en Dexia beleggen in parkeergarages

06/04/10 om 14:00 - Bijgewerkt om 14:00

Bron: Trends

Het Belgische infrastructuurfonds DG Infra+, een samenwerking van investeerder Gimv en bank-verzekeraar Dexia, gaat risicodragend deelnemen in parkeergarages in Nederland en België. Dat bericht de Nederlandse zakenkrant Het Financieele Dagblad dinsdag op zijn website.

Gimv en Dexia beleggen in parkeergarages

© Belga

Het fonds sticht daartoe een joint-venture met de Nederlandse exploitant van parkeergarages Parkking in Oisterwijk. De samenwerking stelt Parkking in staat om in vier jaar honderd miljoen euro te investeren in nieuwe faciliteiten.

De joint-venture maakt het mogelijk nieuwe garages te openen in onder meer Gouda, Amersfoort en Amsterdam. Het aantal beheerde parkeerplaatsen zal daarmee verdrievoudigen tot circa 10.000 stuks. De omzet uit parkeergelden moet in vier jaar groeien van 2,5 miljoen euro tot 11 miljoen euro.

De twee partijen zullen elk 15 miljoen euro aan risicokapitaal inbrengen. Daarmee is bijna een derde van de totaal benodigde investeringssom van honderd miljoen euro gedekt. Voor de overige middelen wordt een beroep gedaan op bankkrediet.

Lees meer over:

Onze partners