Gilde Equity Management stapt in Leapp

01/09/15 om 13:00 - Bijgewerkt om 13:26

Bron: Trends

Het private-equitybedrijf Gilde Equity Management stapt in Leapp. De Nederlandse verkoper van opgeknapte Apple-toestellen wil het geld gebruiken om zijn groei in België en Duitsland te versnellen.

Gilde Equity Management stapt in Leapp

Werner Bruyns, topman bij Leapp © .

Financiële details over de transactie zijn voorlopig niet bekend. Gilde Equity Management is een van de oudste private-equitybedrijven van Nederland. Het fonds communiceert in de regel weinig over zichzelf of over de prestaties van de portfolio. Het zou 750 miljoen euro beheren. Leapp mikt volgend jaar op een omzet van meer dan 25 miljoen euro.

De Nederlandse retailer begon in 2011 als webshop, waarbij het toonzaalexemplaren en geleasde toestellen van Apple opkocht, ze opknapte en ze weer doorverkocht. Die tweedehandstoestellen zijn goedkoper dan de nieuwe toestellen die bij de klassieke Apple-verkopers liggen.

Leapp begon in 2012 met een fysieke winkel in Amsterdam. Sindsdien heeft het tien vestigingen: zeven in Nederland, één in Duitsland en twee in België. In ons land is er een winkel in Antwerpen en sinds deze zomer is er een in Gent. Sinds deze zomer verkoopt het ook opgeknapte artikelen van de audio-specialist Sennheiser.

Leapp zal de nieuwe middelen gebruiken om het aantal winkels in België en Nederland te verdubbelen, en om fors uit te breiden in Duitsland.

Lees meer over:

Onze partners