Genzyme investeert 250 miljoen in Geel

20/01/11 om 13:54 - Bijgewerkt om 13:54

Bron: Trends

Biotechnologiebedrijf Genzyme investeert voor 250 miljoen euro in de bouw van een nieuwe, ultramoderne fabriek in Geel. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Genzyme investeert 250 miljoen in Geel

© belga

Met de investering in zijn productievestiging in Geel wil Genzyme de wereldwijde capaciteit verhogen voor alglucosidase alfa. Dat is beter bekend als Myozyme, het actieve bestanddeel van zijn enzymvervangende therapie voor de ziekte van Pompe. De ziekte van Pompe is een neuromusculaire aandoening. Als de symptomen in de eerste levensmaanden optreden, sterven baby's doorgaans binnen hun eerste levensjaar. Op latere leeftijd belanden patiënten doorgaans in een rolstoel.

Genzyme verwacht eind 2014 over alle nodige vergunningen te beschikken voor de fabriek. Het gebouw zal twee bioreactoren van 4.000 liter bevatten voor de productie en een zuiveringsinstallatie. Vlaams minister-president Kris Peeters, die bij de voorstelling van het plan aanwezig was, wees op de "uitstekende kansen op het gebied van jobcreatie en economische groei" die dit project voor de regio biedt.

Genzyme, dat in 2005 van start ging in Geel, telt wereldwijd ongeveer 10.000 werknemers en bedient patiënten in 100 landen.

Lees meer over:

Onze partners