Gent zwaarst getroffen door sluitingsgolf BNP Parisbas-banken

© Belga

Bankengroep BNP Paribas Fortis wil 210 miljoen euro besparen en zal daarom drastisch snijden in het aantal kantoren. Voorlopig lijkt vooral de stad Gent veel kantoren te verliezen.

BNP Parisbas Fortis denkt eraan om dit jaar al 50 filialen op te doeken. 32 filialen zijn van de bank zelf, 18 anderen worden gerund door zelfstandigen. Van deze laatste zijn nog geen locaties bekend.

Opvallend is dat vooral de stad Gent zwaar wordt getroffen, en vier kantoren ziet verdwijnen. In de provincie Antwerpen gaan er zes filialen onherroepelijk dicht.

Eerste namen bekend
Ook in Ieper, Oostvleteren, Sint-Niklaas, Ekeren, Antwerpen, Lier, Mol, Wilrijk, Kessel-Lo, Lembeek, Melsbroek, Wezenbeek, Strombeek, Genk en Tongeren zullen directeurs hun kantoor moeten sluiten. In Brussel zijn het de kantoren van Anderlecht, Etterbeek, Woluwe, Haren en Elsene die opgedoekt worden. Ook onder de taalgrens wordt er gesnoeid. Voorlopig staat het aantal kantoren dat moet sluiten daar op zeven.

Eerder deze week maakte de financiële instelling bekend drastisch te moeten gaan besparen, en besliste daarom om de volgende drie jaar 150 kantoren te sluiten. (EA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content