Geheugenpleisterontwikkelaar TheraSolve haalt 2 miljoen euro op

30/08/11 om 11:55 - Bijgewerkt om 11:55

Bron: Trends

Het jonge technologiebedrijf heeft in zijn eerste financieringsronde 2 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van een huidpleister met een ingebouwde microprocessor die bij vergeetachtige patiënten de therapietrouw moet verbeteren.

Het jonge technologiebedrijf TheraSolve heeft in zijn eerste financieringsronde 2 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van een huidpleister met een ingebouwde microprocessor die bij vergeetachtige patiënten de therapietrouw moet verbeteren. Slechts weinig patiënten volgen hun medicatievoorschriften nauwgezet op, klinkt het. "Onze pleister, de MemoPatch, geeft een zogenaamd tactiel signaal, dat op de huid aanvoelt als een tinteling", legt CEO Wim De Geest uit. "Op die manier worden patiënten er in alle discretie aan herinnerd om hun medicatie tijdig te nemen."

De kapitaalronde werd geleid door LRM en door Thuja Capital, een Nederlands durfkapitaalfonds dat focust op investeringen in life sciences, meer bepaald in biotechnologie en medisch materiaal.

Wim De Geest en diens broer Jan, en Walter Van Pottelberge, ex-topman van verzekeraar ING BeLux en privé-investeerder, zitten van bij de oprichting in het kapitaal. De Geest wil geen details over de financiering of aandeelhoudersstructuur kwijt.

De broers De Geest kwamen op het idee voor de pleister nadat iemand uit hun naaste omgeving ongepland zwanger was geworden. Wanneer het product marktrijp moet zijn, kan De Geest niet zeggen. TheraSolve, dat werd opgericht in 2009, neemt zijn intrek in BioVille, de incubator voor jonge bedrijven in life sciences op de campus van de universiteit van Hasselt.

Het octrooi voor Europa is goedgekeurd en is aangevraagd in de VS, meldt LRM-investeringsmanager Debora Dumont. Voor LRM is het trouwens het eerste investeringsdossier in medische technologie. Tot nu toe werd binnen life sciences enkel in biofarma geïnvesteerd. (Be.L)

Lees meer over:

Onze partners