Geen fusie tussen Orange en Bouygues

04/04/16 om 12:15 - Bijgewerkt om 12:15

De fusiegesprekken tussen de Franse telecombedrijven Orange en Bouygues Telecom zijn afgeblazen. Dat meldt de raad van bestuur van Orange.

Geen fusie tussen Orange en Bouygues

© reuters

De gesprekken tussen Orange en Bouygues waren begonnen op 5 januari 2016. Het was de bedoeling om de concurrentie op de Franse markt te verminderen, en het aantal mobiele operatoren terug te brengen van vier naar drie. De fusie zou een superdominante speler op de Franse markt hebben gecreëerd, met meer dan 50 procent marktaandeel.

Opmerkelijk genoeg stond de Franse staat, die 23,05 procent van Orange in handen heeft, de gesprekken toe.

Nu meldt de raad van bestuur van Orange echter dat er geen overeenkomst is bereikt met Bouygues Telecom en dat de gesprekken beëindigd zijn. Orange zegt door te gaan met zijn strategisch plan 'dat gefocust is op investeringen in hogesnelheidsbreedbandnetwerken en in een ongeëvenaarde klantenervaring'.

Waarschijnlijk was de druk vanuit de mededingingsautoriteiten te hoog. Het fusiebedrijf had tal van activiteiten moeten afstoten om tot werkbare proporties te komen. Concurrenten Iliad en Numericable hadden daar hun voordeel mee kunnen doen.

Uiteindelijk vond de raad van bestuur van Orange dat de kool het sop niet waard was.

Onze partners