Geen commentaar na verzoeningsvergadering Carrefour

03/05/10 om 17:26 - Bijgewerkt om 17:26

Bron: Trends

De directie en vakbonden bij retailer Carrefour hebben maandag een eerste maal voor verzoening samengezeten. Na afloop van de vergadering wordt er niet gecommuniceerd, zo blijkt uit een communiqué van sociaal bemiddelaarster Sophie du Bled van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

Geen commentaar na verzoeningsvergadering Carrefour

© Belga

Donderdag wordt opnieuw samengezeten om "een constructieve sociale dialoog sereen te hervatten".

Vrijdag legden de werknemers in de Carrefour-winkels in eigen beheer het werk neer uit protest tegen de herstructurering in België, die onder meer het ontslag van ruim 1.500 mensen omvat.

"De directie van Carrefour en het gemeenschappelijk vakbondsfront zijn na afloop van de vergadering van 03/05 overeengekomen om elkaar terug te ontmoeten, zoals voorzien, op 06/05 met het oog op het sereen hervatten van een constructieve sociale dialoog die het voortbestaan van de onderneming mogelijk moet maken, een toekomst moet bieden voor de geïntegreerde winkels en in dat kader de werknemers van Carrefour een correcte toekomst moet waarborgen", luidt het in de mededeling.

"Deze tekst vormt de enige communicatie naar buitenuit en binnen de onderneming vanwege de ondertekende partijen", luidt het tenslotte. Het document is ondertekend door topman Gérard lavinay en de toplui van de vakbonden.

Lees meer over:

Onze partners