GDF Suez ziet omzet en winst met ruim 6 procent stijgen

De Franse energiereus GDF Suez, het moederbedrijf van Electrabel, heeft zijn omzet en winst in het eerste kwartaal 2011 met meer dan 6 procent zien stijgen. De winstprognose voor het volledige boekjaar wordt bevestigd.

De kwartaalomzet van GDF Suez bedroeg 25,5 miljard euro, of een toename met 6,9 procent tegenover dezelfde periode 2010.

De ebitda (winst voor intresten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen of bedrijfskasstroom) steeg met 6,1 procent tot 5,5 miljard euro. GDF Suez houdt voor het volledige boekjaar vast aan een ebitda van 17 tot 17,5 miljard euro en meer dan 20 miljard euro in 2013.

De eerstekwartaalresultaten voor ons land klokken af op een 12 procent lagere omzet tot 3,5 miljard euro. De Belgische markt is goed voor 13,9 procent van de groepsomzet (tegen 16,9 procent een jaar geleden).

De verkoop van elektriciteit in België en Luxemburg daalde met 1,4 procent in waarde en met 7,9 procent in volume, vooral door de zakenklanten, luidt het.

De gasverkoop in het gebied Benelux-Duitsland daalde met 9,5 procent in volume, maar steeg met ruim 8 procent in waarde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content