GDF Suez bevestigt winstverwachting ondanks lager eerste kwartaal

03/05/10 om 16:14 - Bijgewerkt om 16:14

Bron: Trends

De Franse energiegroep GDF Suez, het moederbedrijf van Electrabel, blijft erbij dat ze in 2010 een hogere winst voor intresten, belastingen, waardeverminderingen en afschrijvingen (ebitda) zal kunnen realiseren dan vorig jaar. In het eerste kwartaal was er nochtans een daling, onder meer als gevolg van de lagere energieprijzen.

GDF Suez bevestigt winstverwachting ondanks lager eerste kwartaal

De ebitda of de bedrijfskasstroom kwam voor de eerste drie maanden uit op 5,2 miljard euro, tegen 5,3 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar. Ook de omzet van het energiebedrijf daalde, met 6,8 procent tot 23,8 miljard euro.

De verkochte volumes hielden stand, als gevolg van de koude winter, maar de lagere prijzen (in Frankrijk is de energieprijs gereguleerd, nvdr) zorgden voor minder inkomsten. GDF Suez wees erop dat de winstdaling lager was dan verwacht en deels te verklaren door eenmalige positieve elementen die het voorbije boekjaar nog meetelden.

In België en Luxemburg stegen de verkochte volumes met 1,4 procent tot 18,6 TWh, vooral dankzij de hogere vraag bij de grootverbruikers in ons land. De omzet voor België klokte af op 4 miljard euro (+6,8 procent tegenover 1eK 2009).

Lees meer over:

Onze partners