Galapagos gaat samenwerking aan met universiteit Bristol

16/07/10 om 10:31 - Bijgewerkt om 10:31

Bron: Trends

Het Mechelse biotechbedrijf Galapagos en de universiteit van Bristol zijn een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van een medicijn voor pijn bij diabetes. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Het doel van het project is de ontwikkeling van een nieuwe pijnstiller gebaseerd op galanine. Van dat eiwit is geweten dat het de pijn kan bestrijden bij een aantal ziektes, waaronder diabetes.

De servicedivisie van Galapagos, BioFocus, zal het onderzoek uitvoeren voor de Universiteit van Bristol. De totale waarde van het contract voor Galapagos kan oplopen tot meer dan 3,3 miljoen euro over de komende twee jaar.

Bij een eerder onderzoek heeft BioFocus al moleculen ontdekt die de pijnonderdrukking door galanine versterken. In deze nieuwe samenwerking zal BioFocus de werking van deze moleculen verder verbeteren voor de behandeling van pijn bij diabetes.

Diabetes is de meest voorkomende oorzaak van chronische pijn. Die pijn wordt waarschijnlijk veroorzaakt door beschadigde zenuwen als resultaat van blootstelling aan toxinen of onvoldoende bloedtoevoer. De World Diabetes Foundation voorspelt dat het aantal diabetespatiënten zal stijgen van 285 miljoen in 2010 tot 438 miljoen in 2030.

Lees meer over:

Onze partners