Fun opent nieuwe winkel

08/08/11 om 15:33 - Bijgewerkt om 15:33

Bron: Trends

De West-Vlaamse distributiegroep Fun opent deze week zijn 34ste winkel in Ninove. De groep verdeelt speelgoed en vrijetijdsproducten zoals tuinmeubelen en multimedia.

Bart Coeman heeft in zijn expansiepolitiek altijd aandacht gehad voor zowel Vlaanderen als Wallonië. Hij gelooft in de 'winkelbelevenis' en dus in de mogelijkheden van de traditionele retail, ook in tijden van internet.

Met de winkel in Ninove wil Fun inspelen op nieuwe consumentenbehoeften. Zo is er ook plaats voor shop in the shop-ruimtes en er kunnen partyshops voor kinderen of dames plaatseven. "Daarmee spelen we in op veranderende trends", zegt Coeman. "We zijn de eerste vrijetijdsketen die daar professioneel op inspeelt."

Coeman begon in het midden van de jaren tachtig met een speelgoedwinkel in Aartrijke (West-Vlaanderen), nu zijn er 34 winkels. Het hoofdkantoor is in Brugge en de beursgenoteerde investeringsgroep Mitiska is mede-aandeelhouder. De groep boekt een jaaromzet van ruim 90 miljoen euro en stelt 450 mensen tewerk. Coeman opent jaarlijks tot drie winkels, dit jaar zijn Oostakker en Olen nog aan de beurt.

Karel Cambien

Lees meer over:

Onze partners