Free Record Shop gaat ook in Nederland over de kop

22/04/14 om 17:36 - Bijgewerkt om 17:36

Bron: Trends

Het is over en uit voor Fresh Entertainment Nederland BV, het moederbedrijf achter Free Record Shop in Nederland.

Free Record Shop gaat ook in Nederland over de kop

© belga

Als gevolg van het faillissement sluiten de resterende 36 winkels de deuren en gaan 55 voltijdse en 35 deeltijdse banen verloren. Dat maakte eigenaar ProCures dinsdag bekend.

Fresh Entertainment Nederland BV kreeg het moeilijk doordat de markt voor entertainmentproducten verder blijft krimpen, zonder hoopgevende marktvooruitzichten.

Door de verdere krimp van de organisatie, waaronder het wegvallen van de Belgische winkels, werd het ook steeds moeilijker om de inkoop voort te zetten en gunstige voorwaarden af te spreken met leveranciers.

Free Record Shop, dat in 1971 werd opgericht door Hans Breukhoven, kwam eind 2012 voor een eerste keer in financiële problemen. Die problemen leidden in mei 2013 tot een faillissement, waarna de de winkelketen doorging onder de hoede van investeringsmaatschappij ProCures.

Free Record Shop had niet enkel te lijden onder de economische crisis, maar kreeg ook nog eens af te rekenen met de vloed aan films en cd's die via het internet beschikbaar werden gesteld.

De 68 winkels die Free Record Shop in Vlaanderen en Wallonië telde - goed voor 230 medewerkers - werden in november 2013 door de Antwerpse rechtbank van koophandel failliet verklaard.

Kort daarna werd ten onrechte gerekend op een doorstart met de Britse investeerder Hilco Capital, maar daar kwam uiteindelijk niets van in huis. (ANP/BO)

Lees meer over:

Onze partners