Fransman Jean-Luc Tuzès leidt Makro Cash & Carry België

18/12/12 om 10:19 - Bijgewerkt om 10:19

Bron: Trends

Tuzès volgt Nikolaus Ritter op, die met pensioen gaat na een carrière van 33 jaar bij de groep.

Fransman Jean-Luc Tuzès leidt Makro Cash & Carry België

© Belga

De Fransman Jean-Luc Tuzès is vanaf 1 januari 2013 de nieuwe algemeen directeur van Makro Cash & Carry België, een onderdeel van het Duitse retailconcern Metro Group (met onder meer nog Media Markt in zijn portfolio).

Tuzès volgt Nikolaus Ritter op, die met pensioen gaat na een carrière van 33 jaar bij de groep in België, Zwitserland, Spanje, Marokko en Nederland.

In september 2000 keerde Ritter terug naar België om er algemeen directeur te worden.

Ook Tuzès heeft een lange staat van dienst in de groep. Hij begon zijn loopbaan als operationeel directeur in Frankrijk in 1986. Daarna was hij voor Metro Group actief in Tsjechië, China, Kroatië, Egypte, Griekenland, Oostenrijk en Hongarije.

Makro België bestaat uit zes gelijknamige hypermarkten en zes Metro-winkels. Die laatste zijn gespecialiseerde winkels, enkel voor professionele klanten uit de horecasector. De hypermarkten zijn ook toegankelijk voor particulieren.

Een van de taken van Tuzès wordt het verder uitbreiden van het Metro-winkelnetwerk in België. Daar heeft het nog geen volledige nationale dekking.

De omzet van de Belgische dochter schommelt al enkele jaren rond 1,3 miljard euro. Ze stelt ongeveer 3500 mensen tewerk.

Lees meer over:

Onze partners