Frans investeringsfonds Quadrator in Sipef

09/09/10 om 10:25 - Bijgewerkt om 10:25

Bron: Trends

Het Franse investeringsfonds Quadrator uit Parijs heeft 50.000 aandelen in Sipef, het beursgenoteerde bedrijf met plantages voor palmolie en rubber in Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea.

Frans investeringsfonds Quadrator in Sipef

© belga

Sipef heeft 8,95 miljoen aandelen. De Franse investering is volgens de jongste beurskoers circa 2,6 miljoen euro waard, toch een vrij aanzienlijk bedrag voor dit fonds. Quadrator behoort tot de groep Montpensier. De vermogensbeheerder wordt geleid door Guillaume Dard, in het verleden bestuurder bij het champagnehuis Taittinger en gewezen gedelegeerd bestuurder van de 'betere bank' Banque du Louvre.

Quadrator investeert vooral in kleine en middelgrote ondernemingen in de eurozone. Vooral landbouwbedrijven zijn in trek. "Onze investeringen hebben een gemiddelde duurtijd van 12 tot 36 maanden", verklaart de algemeen directeur Thierry Charon. "We kochten de aandelen van Sipef in 2007. Het is tot nu een uitstekende investering. Het aantal aandelen schommelde wat in de tijd, maar we hebben het bedrijf nog altijd in portefeuille".

Sipef is niet verrast met de belangstelling. Het aandeel is al enkele jaren hot. "Er zijn duidelijk meer kopers dan verkopers", merkt gedelegeerd bestuurder François Van Hoydonck. "De aandeelhouders blijven op hun portefeuille zitten. Ik doe twee keer per jaar een toer voor institutionele beleggers, in Londen, Parijs en Scandinavische landen. Sinds de kapitaalverhoging in 2004 kwamen er veel institutionele partijen". Het maakte ook van de onderneming een minder familiale (een centrale referentieaandeelhouder blijft de familie Bracht), en meer institutionele organisatie.

W.R.

Lees meer over:

Onze partners