Franki past voor Noord-Zuidverbinding Limburg

14/04/11 om 10:55 - Bijgewerkt om 10:55

Bron: Trends

Aannemingsgroep Franki trekt zich terug uit het consortium Via Link 74 dat de Limburgse Noord-Zuidverbinding wil realiseren. Dat is een gevolg van de eerder in Trends bekendgemaakte overname van wegenbouwer Aswebo door Franki's moederholding Willemen.

Franki past voor Noord-Zuidverbinding Limburg

© belga

Aswebo en 50 procent-dochter Kumpen nemen immers deel aan de andere door PMV geselecteerde kandidaat-bouwer Via Limburg (naast Jan De Nul, Van Laere, Aswebo, DG Infra+). "De dubbele insteek was niet houdbaar", klinkt het bij een insider.

De bouwkosten van de verbinding worden geraamd op 345 miljoen euro. Het project loopt volgens een design, build, finance, maintain-formule over 30 jaar. De andere geselecteerde consortia zijn Besix Group/Eiffage/Heijmans/Stadsbader-Flamand, naast Colas/Wegebo/Strabag/Dif en Vialink Limburg (CFE/ PPP Investments België/Bam (Betonac)). Ook de rest van Via Link 74 (Macquarie Capital, Volker Infra PPP, Denys, Democo) blijft geïnteresseerd in de werken. "We onderzoeken momenteel met PMV of we met een andere partner mogen werken", klinkt het daar.

H.B.

Lees meer over:

Onze partners