‘Fortis-zaak dreigt vertraging op te lopen’

© ImageGlobe

De strafzaak tegen de ex-toplui van Fortis dreigt vertraging op te lopen. De onderzoeksrechter die het dossier leidde, gaat met pensioen en de betrokken parketmagistraat verandert van functie.

Dat schrijven De Tijd en L’Echo.

Het Fortis-strafdossier draait rond de vraag of de vroegere leiding van de groep de aandeelhouders misleid heeft over de gezondheid van het concern. De raadkamer moet beslissen wie op de beklaagdenbank belandt, maar meerdere partijen vroegen bijkomende onderzoeksdaden.

Bovenop de procedurele slakkengang komen er nu ook wissels bij de voor het dossier bevoegde magistraten. Onderzoeksrechter Jeroen Burm gaat op 1 februari met pensioen en wordt vervangen door Patrick Gaudius, die zich zal moeten inwerken in het 15.000 pagina’s dikke dossier. Ook Olivier Coene, de parketmagistraat die verantwoordelijk is voor het dossier, vertrekt.

De kleine Fortis-beleggers die achter de strafklacht zitten, zijn ongerust. Zij weten dat de strafbare feiten dateren van 2007-2008 en dat de verjaring kan intreden vanaf 2018.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content