Fortis Real Estate wordt AG Real Estate

21/09/10 om 13:42 - Bijgewerkt om 13:42

Bron: Trends

Fortis Real Estate heeft een nieuwe naam: AG Real Estate. De naamsverandering was een verplichting door de ontmanteling van de Fortis Groep.

De bankpool van Fortis werd verkocht aan BNP Paribas. De verzekeringspool, onder de vlag AG Insurance, werd ondergebracht bij de holding Ageas. Als filiaal van AG Insurance moest Fortis Real Estate op zijn beurt van naam veranderen.

"In deze context werden verschillende opties geanalyseerd: een naam aannemen zonder link met de moedermaatschappij of de graad van toebehoren aan de groep in sterkere of mindere mate aanduiden. Deze tweede optie werd weerhouden", luidt het.

"Door de naam AG Real Estate aan te nemen, bevestigt het vastgoedfiliaal zijn toebehoren aan een grote en financieel solide verzekeringsgroep met investeringscapaciteiten."

"Vastgoed is steeds een ontwikkelingsas geweest die erkend werd door AG Insurance", zo zegt Antonio Cano, de CEO van AG Insurance.

"Deze taak onder dezelfde vlag te kunnen vervullen zal enkel onze waarden en gemeenschappelijke objectieven versterken."

Op het totaal van de activa van AG Insurance, vertegenwoordigt vastgoed 8 procent.

"Concreet bereikt het jaarlijkse investeringsbudget dat aan AG Real Estate toevertrouwd wordt, 450 miljoen euro", aldus nog Cano.

Volgens Alain Devos, CEO van AG Real Estate, "betreft het in zekere zin een terugkeer naar de bronnen van een naam die steeds synoniem geweest is voor leadership in vastgoedinvestering".

Onze partners