'Fortis heeft beleggers onvoldoende geïnformeerd'

20/02/13 om 12:38 - Bijgewerkt om 12:38

Bron: Trends

Het Brusselse parket vraagt de doorverwijzing van zeven ex-bestuurders van de Fortis-groep en Fortisbank, omdat zij de beleggers onvoldoende zouden geïnformeerd hebben over de blootstelling van Fortis aan de gevolgen van de vastgoedcrisis in de Verenigde Staten.

'Fortis heeft beleggers onvoldoende geïnformeerd'

© belga

Het Brusselse parket vraagt de doorverwijzing van zeven ex-bestuurders van de Fortis-groep en Fortisbank, omdat zij de beleggers onvoldoende zouden geïnformeerd hebben over de blootstelling van Fortis aan de gevolgen van de vastgoedcrisis in de Verenigde Staten. Dat heeft het parket woensdag meegedeeld op een persconferentie.

Het parket vraagt de buitenvervolgingstelling van Ageas en BNP Paribas Fortis, omdat de zwaarste fouten door de bestuurders en niet door de vennootschappen zelf zouden begaan zijn.

De zeven bestuurders van wie het parket de doorverwijzing vraagt - maar de namen niet bekendmaakt - zouden moeten terechtstaan voor valsheid in geschrifte, oplichting en inbreuken op artikel 39 van de wet van 2 augustus 2002 betreffende het toezicht op de financiële sector en de financiële diensten, dat een aantal informatieverplichtingen voorziet.

De bestuurders riskeren een gevangenisstraf tot maximum vijf jaar en geldboetes, maar volgens het parket zullen het vooral de eventuele burgerlijke schadevergoedingen zijn die zullen doorwegen. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners