Forse terugval vacatures in Vlaanderen

© belga
Bart Osaer Redacteur Trends.be

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) telt 11,9 procent minder vacatures in november.

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) telt 11,9 procent minder vacatures in november.

In november 2012 registreerde de VDAB 19.247 vacatures. Dat zijn er 11,9 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Over de voorbije twaalf maanden beschouwd – van december tot en met november – ontving de VDAB 267.100 vacatures. Dat zijn er 12,9 procent minder dan in de vorige periode – van december 2010 tot en met november 2011.

Voor wie tot de groep middengeschoolden behoort, waren er in november slechts 3.147 werkaanbiedingen beschikbaar. Dat is een terugval met 22,7 procent in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Wie in het circuit ‘leren en werken’ een baan zocht, kreeg het nog moeilijker. Voor die werkzoekenden kwamen er vorige maand slecht 58 nieuwe vacatures binnen. Dat is bijna de helft (- 45,8 procent) minder dan een jaar eerder.

November was voor Vlaanderen een sombere maand op het gebied van werkgelegenheid, behalve voor tijdelijke en studentenjobs. Vorige maand waren er 1.653 aanbiedingen voor studenten, wat overeenstemt met een toename met 36,3 procent. Die forse toename heeft volgens de VDAB te maken met de nieuwe wetgeving in verband met studentenjobs, die van kracht werd in januari 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content