Forbes sleept Chinese investeerders voor de rechter

03/11/15 om 08:41 - Bijgewerkt om 08:40

Bron: Trends

De Chinese investeerders verenigd onder de naam "Integrated Whale", die in 2014 de controle over de Amerikaanse mediagroep Forbes namen, zijn door leden van de familie Forbes voor de rechter gesleept.

Forbes sleept Chinese investeerders voor de rechter

© iStock

De leden van de familie Forbes beschuldigen de Chinezen ervan de voorwaarden van de verkoop niet nageleefd te hebben. Dat berichtte de Financial Times en is ondertussen bevestigd door een bron dichtbij het dossier.

Onduidelijkheid Chinese participatie

Integrated Whale verwierf in september 2014 van de holding van de familie Forbes, SBKTM, en investeringsmaatschappij Elevation Partners een meerderheidsbelang in het kapitaal van de mediagroep. Hoe groot die participatie precies is, is niet geweten. Elevation Partners deed zijn belang van 45 procent volledig van de hand, terwijl de familie Forbes een minderheidsbelang behield.

De klagers verwijten de investeerders van Hong Kong ook een raad van bestuur verhinderd te hebben en de periodieke financiële gegevens van de onderneming niet meegedeeld te hebben aan de minderheidsaandeelhouders.

De Chinese investeerders wijzen alle aantijgingen van de hand en bestempelen ze als "ongefundeerd". Ze benadrukken dat het geschil "geen impact heeft en zal hebben op de operationele activiteiten van Forbes Media of op de groei van het bedrijf". (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners