Fnac geeft strijd om moederbedrijf Vanden Borre nog niet op

21/03/16 om 09:40 - Bijgewerkt om 09:40

Bron: Trends

Het Franse mediawinkelconcern Groupe Fnac beraadt zich over verdere stappen in de biedingsstrijd rond de Britse elektronicaverkoper Darty, het moederbedrijf van Vanden Borre.

Fnac geeft strijd om moederbedrijf Vanden Borre nog niet op

© reuters

Groupe Fnac roept aandeelhouders van Darty daarom op voorlopig geen actie te ondernemen rond het concurrerende bod van het Zuid-Afrikaanse winkelconcern Steinhoff International.

Dat bedrijf bracht vrijdag een bod uit op Darty van 125 pence in contanten per aandeel. Daarmee overtroefde het Fnac, dat eerder een bod in aandelen neerlegde dat momenteel een waarde van 120 pence per stuk vertegenwoordigt.

Fnac en Steinhoff

Fnac verkoopt boeken, cd's, dvd's en consumentenelektronica via 199 eigen winkels, verspreid over negen landen. Het concern heeft ruim 14.000 werknemers in dienst. Darty heeft ruim vierhonderd winkels. Vanden Borre telt volgens zijn website een zestigtal winkels in België en is goed voor meer dan 1.200 werknemers.

Steinhoff is in Europa bekend van zaken als de Britse beddenspecialist Bensons for Beds en de Franse meubelketen Conforama. Wereldwijd telt het concern circa 90.000 medewerkers en meer dan 6.500 filialen in dertig landen. Het werd in 1964 opgericht in Duitsland, maar wordt de laatste jaren geleid vanuit Zuid-Afrika. De formele vestigingsplaats van Steinhoff is tegenwoordig Amsterdam. (Belga/NS)

Onze partners