Fiscus stelt vragen aan ArcelorMittal

31/10/11 om 10:23 - Bijgewerkt om 10:23

Bron: Trends

Belastingen onderzoeken notionele interestaftrek bij staalbedrijf.

Fiscus stelt vragen aan ArcelorMittal

© Belga

Het staalbedrijf ArcelorMittal is een van de ondernemingen die gebruikmaken van het stelsel van notionele interestaftrek. Het is een belastingaftrek op basis van een fictieve rente op het eigen vermogen. Vorig jaar ging het bij de onderneming om een bedrag van 733 miljoen dollar. In 2009 was de som 931 miljoen dollar.

Volgens een woordvoerder is dat het bedrag dat tijdens het boekjaar werd toegepast, plus de mogelijke toekomstige aftrek die bij gebrek aan voldoende belastbare basis wordt overgedragen naar het volgende boekjaar.

De Belgische belastingen stellen inmiddels vragen bij een filiaal, de NV ArcelorMittal Finance and Services Belgium. De fiscus onderzoekt operaties in verband met de notionele intrestaftrek in de boekjaren 2007 en 2008. ArcelorMittal leverde antwoorden, maar kreeg nog geen reactie. Volgens een woordvoerder van ArcelorMittal krijgt de onderneming, net als andere bedrijven, geregeld controles. Financiën onderzoekt dan of de regels correct werden toegepast.

De federale overheidsdienst Financiën wou geen commentaar kwijt, want het communiceert nooit over een individueel dossier. (WR)

Lees meer over:

Onze partners